Föreningen

Hästägarnas Ekonomiska Förening i Järpen (HEF) har funnits sen början av 1990-talet. Marken arrenderas av kommunen och byggnaderna ägs av HEF. Fram till den 31 mars 2009 kan man säga att HEF existerade i symbios med Järpens Ridklubb (JRK) då anläggningen dominerades av ridskolan som drevs av JRK. Den sista mars 2009 lades ridskolan ned, hästarna såldes och det var dags för HEF att gå vidare. De lediga stallplatserna annonserades ut och sakta men säkert fylldes anläggningen igen av nya medlemmar.   

Så här fungerar HEF: 

Den som söker stallplats på anläggningen väljs in av styrelsen och ska godkännas som medlem innan inflyttning kan ske. Vi har valt att inte använda oss av kösystem, utan annonserar när vi har lediga platser. Om man blir antagen som medlem betalar man en medlemsavgift, fn. 200:- som en engångssumma. För boxplatsen erlägger man en deposition, fn.  1000:- som återbetalas den dan man säger upp sin plats. Alla som har sina hästar på anläggningen är medlemmar i HEF och som medlem är man skyldig att göra sin del av fodringar, in- och uttag, arbetsdagar, städning, underhåll etc. För ungdomar under 18 år är det föräldrarna som blir medlemmar och också står för huvudansvaret. Om man tycker om att vara en del i ett kollektiv och dra sitt strå till stacken har man hamnat på rätt ställe.

Att vara medlem och bo här med sin häst har många fördelar; det finns alltid någon att dela sin hästvardag med, man delar med sig av sina kunskaper och utbyter erfarenheter, hjälps åt med de tunga vardagssysslorna. Att vara en i ett stort gäng ger också många tillfällen till att ha trevligt och skratta tillsammans i en åldersmässigt skön blandning av ungt och gammalt. 

Hö, kraftfoder och strö köper var och en själv. Vi har begränsade lagringsmöjligheter så vi får samsas om utrymmet!

Föreningens praktiska arbete styrs upp av en styrelse bestående av 5 ledamöter. Styrelsen ser till att det finns rutiner och riktlinjer för allt som ska skötas på anläggningen, planerar arbetsdagar, gör scheman etc. Kassören, är den person som ser till att vi betalar alla räkningar, får betalt, tar betalt och har kontroll på ekonomin.

Styrelsen består idag av följande personer:

Sofi Nord ordförande, Eva Turesson kassör, Kristin Nilsson, Cisela Groth och Anna Wersén 

Med jämna mellanrum och när så krävs kallar styrelsen till stallmöte där ALLA medlemmar träffas och diskuterar aktuella ärenden.

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill ha mer information. Använd dig av "kontakta" sidan här på hemsidan så kan vi ringa eller maila dig sen!

 VARMT VÄLKOMMEN !

 

Välkommen till stallet på Tossön!

 

Om Du är intresserad av stallplats hos oss, kom ihåg att läsa under "Föreningen", där hittar Du viktig information som Du behöver! Ta kontakt med oss via hemsidans kontaktsida!

 

 

Är Du intresserad av att använda ridplanen eller duschboxen? Ridplanen är nu bokningsbar via gruppen "ridbanebokning hos HEF i Järpen" på facebook. Terminsavgift fn 200:-

kontakta Eva Turesson 0703130197

eller Sofi Nord 0768073453


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)